Innovatie: Een nieuwe manier van communiceren

Kinderopvang is op verschillende terreinen volop in ontwikkeling en wordt steeds professioneler. De inzet van softwarepakketten maakt het mogelijk  om kinderen en personeel  te plannen maar ook om te factureren en het debiteurenbeheer te doen. Dat versnelt en verbetert administratieve processen maar ook de onderlinge communicatie in de kinderopvang.

De ouders willen weten  wat hun kind doet en
meemaakt op het kindercentrum!

Interactie en communicatie met ouders

Kinderdagverblijf ’t Molentje maakt gebruik van Bitcare. Dit is een software systeem, waarmee we op een makkelijke interactieve manier met ouders kunnen communiceren. Bitcare regelt ook de kind planning en facturatie. Voor op de groep vertaalt zich dat in een app op de iPad, met het overzicht van alle aanwezige kinderen, waarbij eenvoudig aanwezigheid en activiteiten ingevoerd kunnen worden, foto’s gestuurd kunnen worden en berichtjes over en weer uitgewisseld kunnen worden met ouders. Ouders ontvangen een activatie link om toegang te krijgen tot het persoonlijke account van hun kind. Bitcare is zowel via internet als via een gratis app op mobiel of tablet te gebruiken.

Via het persoonlijke account kunnen ouders de gegevens over hun kind inzien. Bijvoorbeeld de foto’s en activiteiten die de pm-ers invoeren, maar ook facturen, jaaroverzicht, contracten en andere documenten. Verder kunnen ouders via Bitcare de planning van hun kind inzien, zelf afwezigheid (vakantie of ziekte) doorgeven, of overige informatie via een tekst bericht doorgeven.

Veiligheid door geïntegreerde webcams

Een steeds belangrijker issue in de kinderopvang is veiligheid. Het vier ogen principe is een wettelijke regeling sinds 1 juli 2013. Dat houdt in dat er altijd een volwassenen moet kunnen meekijken. Bij 't Molentje maken wij gebruik van webcams. Behalve dat het veiligheid biedt, vinden wij het leuk om de ouders de mogelijkheid te bieden om de dag van het kind te volgen. De ouders kunnen door middel van persoonlijke inloggegevens op elk moment van de dag genieten van de live sfeerbeelden van hun kinderen in de speelruimten.