Ontbijt en warme maaltijden

Het is vanaf kleins af aan belangrijk dat kinderen gezonde voeding binnenkrijgen. De kinderen leren al vroeg gezonde eetgewoontes aan, waardoor ze later ook sneller gezonde keuzes maken. Een gezonde voeding is van belang voor de ontwikkeling van kinderen.

De dag bij 't Molentje begint met een gezond ontbijt. Het ontbijt bestaat uit volkorenbrood en gezond beleg. De kinderen kunnen tussen 8.00 - 8.15 aanschuiven. Na deze tijd is er geen mogelijkheid meer voor de kinderen om te ontbijten.

Dagelijks om 11.30 is er een warme maaltijd voor de kinderen van 1 tot 4 jaar. De maaltijden worden iedere dag vers en gevarieerd bereid door onze kokkin. Het eten op het kinderdagverblijf heeft als voordeel dat de kinderen met hun vriendjes samen kunnen eten en dat ze gestimuleerd worden om goed te eten. Het kinderdagverblijf beschikt over een ruime keuken met een goede afzuigkap. Het personeel van 't Molentje is op de hoogte van de hygiëne regels volgens de voorschriften van de HACCP.

Menu schema van 't Molentje

Periode 1 Week 1 Week 2 Week 3
Maandag Kipfilet met aardappeltjes uit de oven en sperziebonen Kip noedelsoep Aardappels, wortels en vissticks
Dinsdag Kabeljauw met ratatouille uit de oven Aardappel broccoli omelet schotel uit de oven Bloemkoolsoep met gehaktballetjes
Woensdag Snijbonenstamppot Rode rijst met vis Kip risotto
Donderdag Pasta met kip en tomaat/groentesaus Aardappelpuree, spinazie en ei Groentelasagne met kaas
Vrijdag Linzensoep Couscous met doperwten en kaas uit de oven Aardappels, bietjes en gehakt